Christine (22) zingt de sterren van de hemel

passie-dossier-magazine-mint-martine-christine-de-wit

Christine de Wit is 22 jaar, woont in Utrecht en werkt met passie als fysiotherapeut in een praktijk. Wat ze ook erg graag doet is zingen. Zelfs op de fiets neuriet ze deuntjes of bedenkt ze zelf zinnen op melodieën. Ook zingt ze samen met haar drie zussen in de vocal group Filiae. Maar wat is nu haar allergrootste passie: fysiotherapeut zijn of de sterren van de hemel zingen? Ontdek het hier!

Wat betekent zingen voor je?

“Zingen is mijn grootste uitlaatklep. Het geeft me rust in mijn hoofd, het ontlaadt en vaak word ik er ook heel vrolijk van. Wat ik erg gaaf vind is om er mensen mee te kunnen raken en ze een boodschap mee te kunnen geven.”

Wanneer was de allereerste keer dat je dacht: wauw, ik wil zingen?

“Ah, dat is wel grappig. Ik kan me dat nog goed herinneren. Ik was een jaar of tien geloof ik en had pianoles. Ik oefende daarvoor veel thuis. Eens pakte ik er de opwekkingsbundel bij en speelde ik het lied ‘Niemand is als U’ en begon er zachtjes bij te zingen. Ik dacht dat ik alleen was, maar plotseling stond één van mijn zussen achter me en riep vol verbazing uit: ‘Ooh Chris, wat kun jij mooi zingen!” Voordat ik het wist werd het de hele familie verteld en werd ik overladen met complimentjes. En zo besloot ik om, naast het pianospelen, het zingen er ook bij op te pakken.”

Ging je toen op zangles?

“Nee, ik heb nooit zangles gehad. Ik heb heel veel van mijn oudste zus geleerd. Zij is musicus en gewoon een muzikale genie. Ze gaf me tips en leerde me bijvoorbeeld hoe ik mijn borst- en kopstem moest gebruiken en hoe ik moest omgaan met de zenuwen. Ik zou nog wel heel graag op zangles willen. Ik hoor veel om me heen dat je nog veel meer uit je stem kunt halen dan je denkt. En dat lijkt me gaaf om verder te ontwikkelen.”

passie-dossier-magazine-mint-martine-christine-de-wit-filiae

Je vertelde dat je samen zingt met je zussen in Filiae. Kun je daar ons iets meer over vertellen?

“Jazeker. Wij zijn dus vier zussen, Rineke, Cocky, Mieke en ik, en vormen samen de vocal Group Filiae (dat betekent trouwens ‘dochters’). We spelen bekende liederen, gevarieerd van moderne gospel tot aan klassiekers en hymnes. Maar ook hebben wij onze zelf geschreven nummers. We zingen alle vier en de begeleiding bestaat uit piano, hobo, panfluit en gitaar. Na ons eerste album ‘Dochters|Zussen’ en ons tweede album ‘Zing, lach & heb lief’, zijn we bezig met ons derde album ‘Hart van Hart’. Dit album komt in het najaar 2016 uit en we zijn volop bezig met de voorbereidingen van de najaarstour!” Check het leuke promofilmpje!

Wat is jouw favoriet nummer om te zingen met je zussen?

“’I will follow him!’ Met dat nummer kan ik lekker los gaan.”

Je werkt als fysiotherapeut en je noemt dat ook één van je passies, vertel eens…

“Ja klopt, mijn hart ligt deels bij fysiotherapie. Ik help graag mensen. Ik wil iets voor ze kunnen betekenen en door ze te helpen met revalideren kan ik dat op die manier doen. Wat ik ook erg fijn vind is dat ik in het werk fysiek veel bezig ben en dat ik letterlijk met mijn handen aan het werk ben. Ook is dit werk, door het fysiek bezig zijn, een soort uitlaatklep voor me.”

Hoe kwam je tot de keuze om fysiotherapeut te worden?

“Dat kwam eigenlijk omdat ik vroeger zelf fysiotherapie heb gehad. Ik deed aan korfbal en had veel last van knieblessures en heb drie keer mijn kruisbanden gescheurd. En zo bracht ik vaak bezoekjes aan de fysiotherapeut. De man die mij behandelde vond ik zo goed en ik dacht: ik zou wel in zijn schoenen willen staan! En zo ben ik bij deze opleiding terecht gekomen en werk ik nu als fysiotherapeut. Bij precies dezelfde praktijk als waar ik vroeger geholpen ben trouwens!”

passie-dossier-magazine-mint-martine-christine-de-wit-fysiotherapie

Oké, nu een gemene vraag: wat als je moest kiezen tussen fysiotherapie of zingen, wat zou je kiezen?

“Ooh, dat is inderdaad een gemene vraag! Daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht. Met fysiotherapie weet ik zeker dat het geld in het laatje brengt. Met zingen weet ik niet zeker of ik daar wel goed genoeg voor ben. Maar zingen is wel heel belangrijk voor me en ik voel me erg prettig op het podium. Voorafgaand aan een optreden ben ik wel even zenuwachtig, maar als ik eenmaal dat podium opgestapt ben dan… wauw! Ik voel me daar echt op mijn plek.”

Voor allebei is wel wat te zeggen dus, maar nu hebben we nog geen keuze van je gehoord…

“Ah balen. Ik hoopte dat ik er onderuit kon komen, haha. Maar goed, als ik echt mijn hart zou volgen en niet zou nadenken of de dingen wel haalbaar zijn, dan kies ik voor het zingen. Ja, zingen is echt mijn allergrootste passie!”

Waar droom je van?

“Nou, het lijkt me best wel heel gaaf om met mijn zussen eens in het Ziggo Dome te staan! Geweldig als al die duizenden mensen voor jou komen. Niet dat ik per se beroemd wil worden, hoor. Maar gewoon één keer voor zoveel mensen zingen, ja, dat lijkt me erg tof.”

passie-dossier-magazine-mint-martine-christine-de-wit-zingen

Nieuwsgierig geworden naar de vocal group Filiae? Kijk dan snel op hun website!

Beeld:
Mariese van Ekeris
Hans Schippers

Tip: Lees over de passie van andere jonge vrouwen!

Comments

comments


Martine Veenstra-Modderman

Over

Martine – Wie ben ik? Ik ben een jonge vrouw en ik houd van: God, vriendlief, boeken, chocola en scrappen. En ik ben verliefd op woorden. Elk moment van de dag denk ik aan woorden, aan zinnen en zo brei ik zomaar verhaaltjes aan elkaar over bijna alles wat ik meemaak, allemaal in mijn hoofd. Zo lijkt mijn leven net een boek. Als ik een verhaaltje of een stukje mag schrijven wordt de eerste alinea altijd in mijn hoofd gecreëerd, dan pas zet ik een letter op papier. Woorden en zinnen, het zijn mijn beste vrienden. Elke dag schenk ik er aandacht aan, elke dag speel ik ermee. Dus ja, ik ben helemaal dol op ze!


'Christine (22) zingt de sterren van de hemel' have 1 comment

  1. 02/06/2018 @ 02:33 EllCage

    Want To Buy Discount Macrobid Secure In Germany online pharmacy Como Hacer La Propecia

    Geef een reactie


Reageren?

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Copyright magazine Mint, 2015.