E-cursus Talenten & Passie Les 10

E-cursus-Passie-talent-les10-zelfkennis

Zelfkennis

Om het beste uit jezelf te halen en van een bijzondere toegevoegde waarde te zijn op de plek waar je door God geplant bent (of dat nu werk is, een eigen bedrijf, vrijwilligerswerk of moederschap), is zelfkennis (inzicht in en wijsheid over jezelf) de eerste stap. Zelfkennis gaat niet alleen over wat je goed kunt en wat minder goed, maar ook over waar je energie van krijgt en flow ervaart. Want talent bestaat uit drie factoren: waar je goed in bent – misschien wel veel beter dan anderen-, waar je energie van krijgt en wat anderen ook herkennen als iets wat je goed kunt.

 


P.S.

Alle lessen worden online gezet in het dossier Talenten & Passie. Bekijk het hele overzicht! Wil je de lessen in je mailbox ontvangen? Stuur dan een mailtje naar redactie@magazinemint.nl en je mist geen les.


E-cursus-Passie-talent-les10-zelfkennis-cirkels

In het midden van die drie cirkels zit je talent. Alle drie factoren zijn nodig. Want als je dingen doet waar je goed in bent, maar waar je totaal geen plezier of energie meer uithaalt, raak je ongemotiveerd, cynisch en gelaten. Het doen van werk waar je niet (meer) van houdt, kan tot veel stress en zelfs een burn-out leiden. Of, stel dat je overtuigd bent dat je ergens heel veel talent voor hebt en dat ook graag wilt doen, maar je omgeving herkent dat talent totaal niet of denkt zelfs het tegenovergestelde over. Dan kun je lastig spreken over een talent die jou laat opbloeien. De afgelopen lessen hebben we stilgestaan bij al deze aspecten. Je hebt nu via verschillende oefeningen en opdrachten inzichten verzameld over waar je goed in bent, waar je plezier aan beleeft en hoe je omgeving tegen je aankijkt.

Opdracht 1

Zet de ontdekte passies en talenten in cirkels zoals hierboven afgebeeld. Kijk dan welke in alle drie de cirkels voorkomen. Spreekt het resultaat je aan, is het herkenbaar? Zo ja, dan is het geweldig voor je en kun je aan de slag met een actieplan om je talenten verder tot bloei te brengen en om te zetten daar actie. (Als je niet helemaal tevreden bent met de uitkomst op het snijvlak van de drie cirkels, zou het kunnen dat er dieper onderzoek of inzicht nodig is om te begrijpen hoe dat kan en wat je eraan kunt doen. Wellicht kun je dan een coach inschakelen, om in een paar sessies helderheid te krijgen over hoe je wél tot een resultaat komt waar je tevreden over bent en hoe je blokkades uit de weg ruimt.)

Opdracht 2

Soms is het goed om na alle hoofdwerk op een andere manier aan de slag te gaan met de opgedane inzichten, bijvoorbeeld op een creatieve manier. Daarmee spreek je meer je rechterhersenhelft aan en doe je een beroep op je intuïtie, verbeelding en creativiteit. Ook als het gaat om je passies en talenten, kun je op een creatieve manier aan de slag. Maak een talent & passie-board (als variant op een moodboard) op een vel (stevig) papier (of behang) op A3-formaat, waarin je passies en talenten uitbeeldt. Gebruik krantenknipsels, foto’s, mooi papier en materialen die je aanspreken. Je kunt tekenen, schilderen, met krijt of potlood werken – net waar je zin in hebt. De talent & passie-board is een uitdrukking van wie en hoe jij bent op je best, als je je passie en talenten tot bloei brengt: precies zoals God jou bedoeld heeft. Laat je fantasie de vrije loopt: hoe ‘zien’ jouw passie en talent uit, wat voor kleuren en beelden, wat voor omgeving en mensen horen daar bij? Als je talent & passie-board klaar is, lijst het in en hang het op op een plek waar je veel komt en die voor jou prettig is. Je woonkamer, je slaapkamer misschien? Kijk de komende week geregeld ernaar, laat de beelden op je inwerken. En geniet ervan: wat je ziet is Gods ongelooflijke cadeau aan jou en door jou heen aan de wereld!

Alles op een rijtje
Alle lessen worden online gezet in het dossier Talenten & Passie. Bekijk het hele overzicht! Wil je de lessen in je mailbox ontvangen? Stuur dan een mailtje naar redactie@magazinemint.nl en je mist geen les.

Comments

comments


Leona Aarsen

Over

Leona Aarsen is Hongaarse en woont sinds haar 19e in Nederland, is getrouwd met Tim en heeft twee tieners. Leona is christen en leeft vanuit God’s liefde en genade. Ze houdt van lezen, is een knipperlicht hardloper en dito veganist. Na haar studie Personeel & Arbeid is Leona ruim veertien jaar bij verschillende organisaties actief geweest als HRM adviseur. Na een burn-out koos Leona ervoor om zich volledig te richten op wat haar ten diepste drijft: mensen en organisaties helpen om tegenslagen te overwinnen en weer te gaan stralen. Sinds 2011 is ze als master coach en psychosociaal therapeut werkzaam vanuit haar onderneming, anderZverder. Leona is auteur van een viertal e-boeken over burn-out, bevlogenheid, leiderschap en talent. Tevens is ze redacteur/auteur van Counselling Magazine.


'E-cursus Talenten & Passie Les 10' have 1 comment

  1. 13/06/2018 @ 19:40 EllCage

    Tadalafil Generico online pharmacy Levitra Sublinguale Prezzo Amoxicilan Reactions To Cephalexin

    Geef een reactie


Reageren?

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Copyright magazine Mint, 2015.