Elke dag een cadeautje

Danielle-Heerens-boekrecensie-Elke-dag-een-cadeautje

Stiekem denken we aan een boek van jou! Dat ene zinnetje zette mijn leven een jaar geleden op zijn kop, ik was helemaal hoteldebotel. Nog niets was zeker, een contract niet in beeld en ik wist nog geeneens waarover ik zou moeten schrijven, maar dat kon me niet schelen. Al moest ik een boek vol pennen over de het nut van een slak, het ontstaan van de stofzuiger of het verschil tussen spinazie en sla… Op dat moment was ik overal voor in. Voor je naam op een boek doe je toch alles?

Algauw werd duidelijk dat het niet ging om een boek over slakken, stofzuigers, spinazie en sla, maar om een dagboekje. Nu klinkt dat best simpel – het is tenslotte geen roman van zo’n driehonderdvijftig lange pagina’s vol tekst, maar slechts een verzameling korte stukjes – en dus stemde ik meteen in met het plan.

Driehonderdzesenzestig stukjes? Peanuts.

Vol enthousiasme stortte ik me op het eerste stukje om een poosje later tevreden een punt te zetten en aan het volgende stukje te beginnen – het ging als een speer. Tot stukje vijf. Ik schreef een aantal regels, en schrapte ze. Ik bedacht iets nieuws, en deponeerde het in mijn geestelijke afvalbakje. Ik typte een derde stukje, en hield vervolgens een minuut lang de deletetoets ingedrukt. Wat ik ook deed om inspiratie te krijgen en hoeveel probeersels ik ook schreef… Aan het eind van de middag stonden er welgeteld vier stukjes in mijn Word-document en mijn enthousiasme was onder het nulpunt gekelderd – een heel eind.

Driehonderdzesenzestig stukjes? ENORM!

Na nog een dagje tevergeefs proberen, besloot ik het voor gezien te houden. Dagboekjes waren klaarblijkelijk niet aan mij besteed. Om de uitgever te overtuigen van dat feit voegde ik mijn vier armzalige stukjes toe aan de mail, waarin ik hun vertelde dat ze een foutje hadden gemaakt; ik kon niet schrijven – en al helemaal geen boek.

Alleen had de uitgever daar een andere mening over. Leuke stukjes, wij zijn enthousiast! begon de reactie op mijn probeersels. Ze zijn herkenbaar en hebben een mooie punchline. Zou je het zien zitten om verder te schrijven? Wij zien het zitten!

Tja, als je zo tegen mij begint te praten, ben ik als was in je handen, en dus begon ik vol goede moed opnieuw aan het karwei.

Stukje na stukje werd geschreven. Over een koning op een ezel en een jurk met mottengaatjes. Over het ietsisme en een gewonnen loterij. Over een volle vriezer en een zoekgeraakte baby. Over een vieze kelderkast en een mislukte scriptie. Over een herfststorm en een hardloopwedstrijd. Over een auto zonder benzine en nog veel meer. Net zolang tot er geen zinnig woord meer uit mijn vingers kwam en ik alle stukjes op papier had staan.

Driehonderdzesenzestig cadeautjes.

Ondertussen zijn ze via een omweg – langs de uitgever, bureauredacteur, corrector, opmaker, drukker en meelezers – uiteindelijk gebundeld in de schappen beland en ligt daar nu het allerleukste dagboekje ooit! Bovendien is het niet zomaar een dagboekje – het is een pakje vol beloften en liefdesverklaringen van niemand minder dan God. Driehonderdzesenzestig geschenken van Hem, voor jou – elke dag een cadeautje.

Veel uitpakplezier!


Daniëlle (1990) woont op de Veluwe en haar leven is net een groot boek. Ze leest alles wat los en vast zit, en het liefst de hele dag. Gelukkig kan dat ook, want haar werk heeft alles met boeken te maken.

Ze werkt als freelance redacteur en corrector voor diverse uitgeverijen, is webredacteur bij Sestra en recenseert boeken voor NBD|Biblion en Reveil.

En last but not least… ze schrijft!


Danielle-Heerens-boekrecensie-Elke-dag-een-cadeautje-coverMeer informatie:
Elke dag een cadeautje
Daniëlle Heerens
9789033817786
Uitgeverij Ark Media
384 pagina’s
€15,95

Nieuwsgierig? Neem vast een kijkje in het inkijkexemplaar!

Comments

comments


Magazine Mint

Over

Magazine Mint brengt no-nonsense verhalen van en over vrouwelijke twintigers en wil inspireren voor een leven dat er toe doet. Een stoer en actueel magazine voor zoekende, genietende en ontdekkende vrouwen die bewust willen leven.


'Elke dag een cadeautje' heeft nog geen reacties

Reageer als eerste!

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Copyright magazine Mint, 2015.