Leef je uit met wortel!

magazine-mint-tineke-recept-flavor-bible-wortel-pexels

Er bestaat een prachtig boek: ‘The Flavor Bible’. Hoewel ik niet zo van de titel gecharmeerd ben, ben ik dat wel van de inhoud! Het is dé encyclopedie wat betreft smaken.

Zo kreeg ik een vraag wat lekker bij wortel was en ging ik op zoek. Onder carrots vond ik eerst een rijtje met eigenschappen:

 • Welk seizoen;
 • Botanische verwanten (o.a. selderij, dille en peterselie);
 • De functie van wortel in een gerecht (verkoelend);
 • Gewicht van de smaak (medium);
 • Volume van de smaak;
 • Bereidingswijzen.
Daarna kwam een hele lijst met bijpassende smaken. Daar krabbelde ik wat van op papier en voila: een smaakpalet. Van al die smaken passen de groot of vet geschreven smaken er heel goed bij. De andere minder, maar ook zeker goed.
Mocht je een keer geen inspiratie hebben bij de wortels? Hier wat inspiratie!

magazine-mint-tineke-recept-flavor-bible-wortel

‘The Flavor Bible’ is alleen in het Engels te koop. En trouwens ook als e-book. Het Nederlandse boek ‘De Smaakbijbel’ is geen vertaling.
‘The Flavor Bible’, Karen Page en Andrew Dornenburg, 380 pagina’s.

Comments

comments


Tineke de Weerd

Over

Ik ben Tineke en ik ben dol op koken en lekker eten. Naast dat ik graag in de keuken sta ben ik verpleegkundige in een psychiatrische instelling en ben ik één dag per week gastouder. Ik houd van backpacken, thee drinken, muziek, fotograferen en mijn nieuwe liefde is de kleur mintgroen. Ik ben getrouwd met Pim en samen wonen we in de binnenstad van Deventer. Ik vind het een uitdaging om iets origineels op tafel te zetten. Mijn inspiratie haal ik hiervoor uit verschillende kookboeken, Pinterest en andere culturen. In mijn rijtje kookboeken staat ook een aantal kookschriftjes, waarin ik goede ideeën direct kan opschrijven.


'Leef je uit met wortel!' have 1 comment

 1. 04/06/2018 @ 10:59 EllCage

  Pioglitazone Online п»їcialis When Will Alli Be Back For Sale Generic Doryx 100mg Bacterial Infections Direct Free Consultation

  Geef een reactie


Reageren?

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Copyright magazine Mint, 2015.