Pelgrimage

Magazine-Mint-Pelgrimage

De pelgrimstocht van 1-3 april is helaas tot nader orde uitgesteld.
Heb je interesse in een soortgelijk evenement of leuke ideeën, laat het ons dan weten! 

Durf jij een pelgrim te zijn?

Wil jij meer over jezelf ontdekken? Wil jij bewust op zoek gaan naar jezelf en naar God? Wil jij meedoen aan deze boeiende en diepgaande pelgrimage?

In het weekend van 1 tot en met 3 april 2016 maak je een bijzondere reis onder leiding van predikant/journalist/schrijver/dichter Rien van den Berg. Hij verzorgt een eigentijdse pelgrimstocht naar Trier in Duitsland en Echternach in Luxemburg; de stad waar evangelist Willibrord begraven ligt. Ga mee op pelgrimage en ontdek hoe je zelf invulling kunt geven aan die eeuwenoude traditie.

Wat houdt dat dan in?

Tijdens een pelgrimage ga je bewust op zoek naar jezelf en naar God. We doen dat door middel van Bijbelstudies, ontmoeting, diepgaande gesprekken, een Ierse pub, een spoedcursus orthodox kaarsje branden, een edelstenenmijn, een eucharistieviering, wandelen door het Müllertal, kebab eten, de Perekopp beklimmen en nog veel meer. Een pelgrimage doet iets met je en zet je aan het denken. Het wordt een bijzondere reis! We zouden het leuk vinden als jij met ons mee gaat!

Voor wie?
Gemotiveerde mannen en vrouwen die zin hebben in een bijzondere uitdaging.

Data
Vertrek: vrijdag 1 april om 10:00 uur
Terug: zondag 3 april om 19.30 uur

Programma
Vrijdag: 
Vertrek naar Trier. We checken in in het hotel en gaan daarna meteen de stad in om o.a.  het graf van de apostel Matthias te bezoeken. Na het eten sluiten we met elkaar de avond af. Wie mee wil mag met Rien naar de Ierse pub :-).

Zaterdag:
In alle vroegte vertrekken we naar een kopermijn uit de Romeinse tijd in de plaats Fischbach. Ook bezoeken we een edelstenenslijperij waar de eigenaars ons een huisgemaakte lunch voorzetten. Terug  in Tier kun je óf de stad op eigen houtje verkennen en shoppen óf een privé-rondleiding krijgen van Rien. Om 17:00 uur is er een eucharistieviering door priester Wilhelm. Na het eten hebben we met elkaar een bijbelstudie/avondsluiting en gaan we in de avonduurtjes op zoek naar de beste kebabtent van Trier.

Zondag:
We rijden naar Luxemburg waar we in ‘Klein Zwitserland’ een wandeling maken door een kloof naar de top van de rots Perekopp en naar een bijzondere grot. Vervolgens gaan we naar de abdijkerk om – bij  het graf van evangelist Willibrord – een viering te houden en eeuwenoude liederen te zingen. Na de viering gaan we ieder ons weegs terug naar Hollandse bodem.

Kosten:
Deze bijzondere driedaagse pelgrimage kost € 199 per persoon. Dit is inclusief reiskosten, overnachtingen, maaltijden en een Mintpakket.

Voorbereidingsavonden
We organiseren twee voorbereidingsavonden om elkaar beter te leren kennen en om door middel van Bijbelstudie ons voor te bereiden op de pelgrimage. Het is belangrijk dat je sowieso één van de twee avonden aanwezig bent.
– Donderdagavond 10 maart (locatie volgt nog)
– Donderdagavond 17 maart (locatie volgt nog)

Deelnemers
De pelgrimage gaat door bij een minimum van 15 deelnemers.

Wil jij meer over jezelf ontdekken? Wil jij bewust op zoek gaan naar jezelf en naar God? Wil jij meedoen aan deze boeiende en diepgaande pelgrimage? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Je naam

Je leeftijd

Je woonplaats

Je e-mailadres (voor informatiemails)

Je telefoonnummer

Ben je in het bezit van een rijbewijs en/of auto?
 Ik heb geen rijbewijs Ik heb een rijbewijs, maar geen auto Ik heb een rijbewijs en een auto

Heb je nog vragen of opmerkingen?

Copyright magazine Mint, 2015.