Recept: Bietentoren

recept-tineke-de-weerd-voorgerechtje-bietentoren

Een lekker fris voorgerechtje! Rijst, rode biet en geitenkaas: stapelen maar!

Nodig voor twee personen

  • 1 gekookte biet
  • 60 gram witte rijst
  • circa 60 gram geitenkaas (of roomkaas)
  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper
  • peterselie, vers
  • eventueel brood
  • metalen ring
  • boterhamzakje

Bereidingswijze:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schaaf op een rasp de biet voorzichtig in dunne plakken. Bestrooi ze met wat zout en peper.
  • Maak de geitenkaas zacht met een vork en stop het daarna in een boterhamzakje. Dit is je spuitzak, het is anders lastig om het netjes op de bietjes te krijgen.
  • Was de peterselie en knip de krullen af.
  • Meng in een kommetje de olijfolie met de honing.
  • Neem het bord waarop je het wilt opdienen. Plaats de ring op het bord en begin met de rijst. Niet te hard aandrukken, maar zorg ook dat er geen gaten zijn. Stapel hierop de plakjes biet in de vorm van een wenteltrap.
  • Knip een puntje van het zakje met geitenkaas. Spuit op elk torentje een laagje geitenkaas. Maak het af met peterselie.
  • Verwijder nu de ring, je kunt licht tegendruk geven van bovenaf. Maak zo nodig het bord schoon met een stuk keukenpapier.
  • Druppel olijfolie met honing over het gerecht en serveer er eventueel brood bij.

Eet smakelijk!

Comments

comments


Tineke de Weerd

Over

Ik ben Tineke en ik ben dol op koken en lekker eten. Naast dat ik graag in de keuken sta ben ik verpleegkundige in een psychiatrische instelling en ben ik één dag per week gastouder. Ik houd van backpacken, thee drinken, muziek, fotograferen en mijn nieuwe liefde is de kleur mintgroen. Ik ben getrouwd met Pim en samen wonen we in de binnenstad van Deventer. Ik vind het een uitdaging om iets origineels op tafel te zetten. Mijn inspiratie haal ik hiervoor uit verschillende kookboeken, Pinterest en andere culturen. In mijn rijtje kookboeken staat ook een aantal kookschriftjes, waarin ik goede ideeën direct kan opschrijven.


'Recept: Bietentoren' heeft nog geen reacties

Reageer als eerste!

Reageren?

Je e-mailadres wordt niet getoond.

Copyright magazine Mint, 2015.